Onze nieuwste folder

Een nieuwe folder met nieuwe aanbiedingen.

  • Je tuin,

    daar word je blij van!

Geïmpregneerd tuinhout

Geïmpregneerd of ondergedompeld

Afhankelijk per product worden blokhutten, tuinhuisjes en tuinhout wel of niet geïmpregneerd geleverd. De meesten tuinhout producten zijn geïmpregneerd. Bij blokhutten en tuinhuizen kan dat verschillen per product. Wanneer je product niet geïmpregneerd of ondergedompeld is adviseren wij je het hout voor, tijdens of direct na de montage te behandelen met een transparant impregneermiddel. Veelal kun je ook een blokhut of tuinhuisjes tegen meerprijs laten behandelen d.m.v. van de dompelmethode met een milieuvriendelijk impregneermiddel. Deze bescherming is waterafstotend, vochtregulerend en schimmelwerend en beschermt je blokhut of tuinhuis tot in de kleinste hoekjes: alle verbindingen, groef/messing, naden en kieren waar je nooit meer bij kunt worden hierdoor op een doeltreffende manier behandeld. Dat bespaart je veel tijd en een hoop werk! Het gedompelde hout is probleemloos overschilderbaar. Je moet het tuinhuisje of blokhut aan de buitenzijde wel regelmatig te onderhouden. Gedompeld of geïmpregneerd is niet onderhoudsvrij! Bij geen onderhoud zal het hout gaan vergrijzen en verweren!

Het tuinhuisje of blokhut kan daarna met een transparante of dekkende beits verder worden beschermd. Voor een optimale bescherming van je tuinhuis of blokhut dienen meestal 2 tot 3 lagen te worden aangebracht. Werk altijd met vochtregulerende verfbeits; deze gaat niet bladderen. Dekkend of transparant? Een dekkende verfbeits heeft doorgaans een hogere UV-bestendigheid en daardoor een langere levensduur.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Onderhoudsmiddelen

VIND EEN VESTIGING!

Ben je op zoek naar een Garden Stones & Basics specialist bij jou in de buurt inclusief actuele openingstijden? Vul dan hieronder de vier cijfers van je postcode in: