Onze nieuwste folder

Een nieuwe folder met nieuwe aanbiedingen.

  • Je tuin,

    daar word je blij van!

Tuinverlichting in je tuin

De avonden worden korter en je tuin verandert ’s avonds in een zwart gat. Tenminste, als je geen tuinverlichting hebt. Met een goed verlichtingsplan verandert je tuin in een aantrekkelijke buitenruimte, die een hele andere sfeer heeft dan overdag.

 

Verschillende effecten van tuinverlichting

Sfeer maken doe je niet door simpelweg een lantaarnpaal in je tuin te zetten. Je moet onderscheid maken tussen functionele verlichting en sfeerverlichting. Maak gebruik van staande lampen om veilig door je tuin te lopen en andere types om de sfeer aan te brengen. Je kunt tuinverlichting als volgt indelen:

  • Staande lampen. Die plaats je om licht op een bepaalde plaats te krijgen. Om een boek te lezen of om de paden te verlichten.
  • Wandlampen. Meestal hang je die op naast de tuindeur en aan de schuurdeur, zodat je niet in het donker naar buiten stapt. Ze hebben ook veel effect als je er een aantal aan een schutting hangt, om zo de borders te verlichten.
  • Inbouwlampen. De lampen, meestal vrij klein, breng je aan in de tuintegels en tuinmuren. Daarmee accentueer je heel mooi de lijnen in je tuin.
  • Tuinspots. Die geven het meeste effect, omdat je er mooie elementen mee uitlicht. Een mooie struik of boom, een beeld of een waterornament. Een aantal spots die je naast elkaar onder een tuinmuur of schutting plaatst, geeft ook een heel mooi effect.

Een mooi lichtplan bestaat uit meerdere types verlichting. Het mooist is om de grenzen van de tuin subtiel te verlichten en binnenin een of meerdere elementen uit te lichten. De paden en deuren kun je, indien nodig, voorzien van extra lichtpunten.
 

Foto van staande lampenFoto van wandlamp Foto van inbouwspotFoto van tuinspot


Veiligheid

Tuinverlichting verhoogt de veiligheid rond je woning; geen enkele inbreker houdt van een goed verlichte tuin. Met een sterke spot, voorzien van een bewegingsmelder, vergroot je dat effect. Daarnaast geeft een verlichte tuin sowieso een veiliger gevoel. Heb je ook wel eens het idee dat er van buitenaf iemand naar je kijkt? Heel veel mensen trekken daarom ’s avonds de gordijnen dicht, omdat het zwarte gat erachter niet prettig aanvoelt.
 

Aanleg tuinverlichting

Het aanleggen van tuinverlichting is heel eenvoudig, zolang je voor een zwakstroomsysteem kiest. Het is alleen wel belangrijk dat je een stopcontact buiten hebt en de rest is plug&play. Alle types verlichting die ik heb genoemd, kunnen heel simpel met elkaar verbonden worden. Voor meer informatie, of het bekijken van het assortiment, kun je terecht bij dedichtstbijzijnde GSB-vestiging.


Groet van Johan!